diumenge, 13 d’octubre del 2013

PROVA DE LA FIGURA COMPLEXA DE REY






PROVA DE LA FIGURA COMPLEXA DE REY


Una de les proves diagnòstiques que s'ha aplicat a un dels alumnes que he observat al centre ha estat la PROVA DE LA FIGURA COMPLEXA DE REY. 

Per saber una mica més al respecte us faig un breu resum de les seves característiques principals.


Utilitat


El test de còpia i reproducció de memòria de figures geomètriques complexes de Rey va ser dissenyat per André Rey amb el propòsit d'avaluar i l'organització perceptual i la memòria visual en individus amb lesió cerebral.

Amb adults s'utilitza en clínica amb població adulta per tal d'avaluar la capacitat visoespacial, les agnòsies, les apràxies i els problemes de memòria visual.

Amb nens es fa servir per tal de detectar el nivell de desenvolupament perceptiu motor, l'atenció i la memòria visual immediata.

Actualment és una eina que s'aplica en l'avaluació del trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat. El test ens donarà indicadors sobre la forma en que aborden i organitzen la informació que reben, la seva memòria i el seu estil de processament visual, així com els errors que es realitzen en el procés.


Procediment

La prova consisteix en copiar i després reproduir un dibuix geomètric complex. És una prova d'aplicació individual i de temps variable que consta de dues fases: la fase de còpia i la de reproducció de memòria. 


Prova per a nens






Prova per a adults 





Per a més informació...

                                        Prova de la figura complexa de Rey


Fonts electròniques...